Home Ekonomi En genomgång av snabblån

En genomgång av snabblån

0
En genomgång av snabblån

I dag är det enklare än någonsin att teckna upp sig på lån. Det som man tidigare behövde avsätta tid för att besöka en bank kan man idag göra direkt från sin dator eller telefon. Att låna pengar direkt kan vara ett ekonomiskt sunt beslut, men det gäller att det görs på rätt sätt.

I den här texten kommer vi att gå igenom både vad snabba lån är för någonting, samt hur man kan tänka kring den här typen av lån. Även om det idag är väldigt lättillgängligt och går fort att teckna upp sig på ett lån så är det viktigt att man dels förstår vad lånet innebär, samt att man har koll på vilka ekonomiska följder som lånet kommer att ha.

Innan man tecknar upp sig på någon form av lån så är det första man bör göra en jämförelse av dels olika lån, såväl som olika långivare. På så sätt så kan man få en bättre förståelse kring vilka olika alternativ som finns tillgängliga samt vad de olika räntorna för dessa lån ligger på. Även om man självklart kan klicka sig runt bland olika hemsidor så är det långt mycket smidigare att använda sig av Enklares lånekalkylator. Där kan du direkt se vilka sorts lån som finns tillgängliga och kan snabbare få en uppfattning kring vilket val som passar bäst för din situation. 

Vad är ett snabblån?

Som namnet ganska oförskämt antyder så är ett snabblån ett lån där det går fort att ansöka och få pengarna utbetalade. Att låna pengar snabbt utan krav har blivit allt vanligare i takt med att mer och mer av dessa företags verksamheter har förflyttat sig online. Dessa snabblån tenderar att vara på lite mindre summor än exempelvis privatlån och bolån

Vad är UC?

Om du tidigare har gjort olika efterforskningar kring olika lån och långivare så är det inte helt omöjligt att du någon gång har stött på uttrycket UC. UC står för upplysningscentralen och är ett samarbete mellan Sveriges största banker. Upplysningscentralen är en separat verksamhet men arbetar i direkt anslutning till bankerna. Om du vänder dig till en bank för att ta exempelvis ett bolån eller ett banklån så kommer det att tas information från UC kring din kreditvärdighet. Om man ska ta ett större lån och är relativt skuldfri och utan betalningsanmärkelser. 

Om man har många betalningsanmärkelser eller många skulder så kan det bli svårare att få ett lån beviljat genom UC. Det går dock fortfarande att låna pengar snabbt med anmärkning, och det är här som snabblån kommer in i bilden.

Lån utan UC

Det finns idag en rad olika företag som erbjuder möjligheten att låna pengar utan uc snabbt. Detta kan användas i primärt tre separata situationer. Den första är om man verkligen behöver genomföra ett köp för att kunna genomföra sitt arbete eller en nödreparation. Det kan handla om att man behöver pengar till en bil för att kunna ta sig till jobbet, eller att snabbt behöva hantera en vattenskada som har uppstått. 

Den andra situationen är om man har väldigt många lån och krediter som ligger och tickar. Man kan låna pengar snabbt utan krav för att sedan betala av dessa små lån och krediter. Detta kallas för samlingslån och kan vara ett utmärkt sätt att sänka sin totala räntekostnad, men det gäller att man ser till att man faktiskt kommer att spara pengar. Sms lån direkt kan verka lockande här, men räntekostnaderna gör ofta detta till en ekonomiskt dålig affär.

Den tredje är om man behöver ta ett mindre lån, men inte vill sänka sin kreditvärdighet. Hur konstigt det än låter så sänker varje låneförfrågan som behandlas av UC ens kreditvärdighet en smula. Att låna pengar utan uc snabbt kan då vara en potentiell lösning.

Innan du tar ett lån

Även om det kan vara väldigt lockande att låna pengar snabbt och enkelt så är det väldigt viktigt att man först tar ett steg tillbaka och analyserar situationen. Först och främst: behöver du ta ett lån? Svaret på den här frågan är i många fall ja, men det är ändå värt att tänka efter.

Ett snabblån kan vara en god idé om man befinner sig i någon av situationerna som vi beskrivit längre upp. Innan du lånar pengar snabbt med bankID så måste du också räkna på kostnaderna som lånet påbringar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here