Home Livsstil Hur mycket tjänar man på YouTube

Hur mycket tjänar man på YouTube

0
Hur mycket tjänar man på YouTube

YouTube är en delningsplattform för onlinevideo som ägs av Google. YouTube skapades den 14 februari 2005 och har blivit världens mest populära webbplats för videodelning med över 1 miljard aktiva användare.

Alla som har en internetanslutning och en dator kan titta på, skapa eller dela videor. Det laddas upp miljarder videos till YouTube varje månad.

Vad hittar man för innehåll på YouTube?

YouTube erbjuder ett brett utbud av innehåll som användarna kan uppskatta och njuta av. Du kan ladda upp originalinnehåll, livestreama eller dela videor om allt från att laga dina favoritrecept till att dela dina tankar om aktuella händelser.

Du kan också tjäna pengar på YouTube genom att skapa och sälja videor. Det finns en mängd olika sätt att tjäna pengar på YouTube där de två vanligaste är att sälja annonser i anslutning till dina videor och att låta dina besökare prenumerera på innehållet.

Kan man besvara frågan ”hur mycket pengar kan man tjäna på youtube”?

hur mycket pengar kan man tjäna på youtub

Svaret på frågan beror på väldigt många olika faktorer, därför finns det inget entydigt svar på den eftersom inkomstpotentialen för varje kreatör skiftar. Det kan vara olika mellan genre och antal följare.

Enligt en studie gjord av The Daily Dot varierar de genomsnittliga intäkterna per video på YouTube från 0,50 USD  till 4 miljoner USD. Då räknar man med en kombination av annonsintäkter (44 procent) och prenumerationsintäkter (56 procent).

Nedan är en video som förklarar på ett pedagogiskt sätt de olika metoderna att tjäna pengar på Youtube:

Hur gör man en bra YouTube-video?

Att göra en framgångsrik YouTube-video är inte så svårt som det kan verka. Genom att följa några enkla riktlinjer kan du producera videor av hög kvalitet som kan generera mycket intäkter.

Innan du börjar göra videor bör du först göra en lista över de saker du behöver för att producera en bra video. Dessa inkluderar en kamera, en bra mikrofon och ett redigeringsprogram.

När du har dessa saker kan du börja spela in din video. Kom ihåg att vara kreativ, och ha kul medan du filmar. Du behöver inte vara professionell i grunden för att göra en framgångsrik YouTube-video.

Hur tjänar man pengar på YouTube?

Hur tjänar man pengar på YouTube?

För att tjäna pengar på YouTube, börja med att skapa videor som är roliga och/eller informativa. När dina videor är igång, börja sälja annonsutrymme i, eller i anslutning till, dina videor. Du kan också tjäna pengar genom att sälja prenumerationer på din kanal eller genom att sälja varor som t-shirts, DVD-skivor och klistermärken. 

Andra sätt att tjäna pengar från dina videor på YouTube är faktiskt att ge bort gratis innehåll i utbyte mot kontaktinformation. Du kan sedan starta en mailinglista som i sin tur kan användas för att sälja varor till dem som gett sin mailadress.

Att ge bort gratis content i YouTube-videor kan också vara ett sätt att sälja kurser. Du lägger helt enkelt upp små smakprov på kurserna, där man måste köpa själva kursen för att få tillgång till allt material. Du kan fortfarande ha hela kursen på YouTube, men det krävs att man betalar för access för att gå hela kursen.

Du kan även tjäna pengar genom att vara värd för livestreamingevenemang, vilket ger tittarna möjlighet att delta i evenemangen och ta emot priser.

Ett av de mest spännande sätten att tjäna pengar på YouTube är när man kan inleda ett samarbete med ett produktionsbolag som köper avsnitt att producera på sina egna kanaler.

Vad tjänar man på YouTube i Sverige

Vad tjänar man på YouTube i Sverige

Det går att tjäna pengar på YouTube även på svenska – dock inte till de astronomiska summor som när man jobbar på internationell bas. Vi har inte desto mindre flera svenska YouTubers som jobbar på internationell basis och som har tjänat väldigt stora summor. 

Medan många svenska YouTubers frilansar och kontrakterar med produktionsbolag på episodbasis har andra heltidsspelningar på stora nätverk som SVT eller TV4. Under 2015 beräknades svenska YouTubers tjäna i genomsnitt 20 miljoner kronor per år – vilket placerade dem överst på listan i Europa.

Sverige är känt för sin höga kvalitet på YouTube-videor. Jobbar man som svensk på engelska, vilket är fullt möjligt för de flesta av oss, kan man tjäna allt från ett par tusen i månaden till tiotusentals kronor i månaden. 

Hur mycket pengar tjänar man på youtube klipp är en fråga om hur brett du jobbar. Om du marknadsför dig på fler kanaler än YouTube ökar dina möjligheter att få många följare och därmed möjligheten att tjäna mycket pengar. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here