HemUpptäckHur mycket kostar en pomeranian?

Hur mycket kostar en pomeranian?

De kallas ”throwback” Pomeranian. Uppkallad efter regionen Pommern i Tyskland, även allmänt känd som Pom eller Pom Pom Pom erkändes först som en ättling till rasen Wolfspitz. Pom har en tjock, dubbel päls. Denna ras delar Spitz-egenskaperna med små öron, dubbelpäls och krökt svans.

Uttrycket är alert och rävliknande och gången är mjuk och fri med god räckvidd och drivkraft. Pälsen är längre runt halsen och bröstet.

Är en pomeranian en bra hund?

De blev särskilt populära när drottning Victoria lät några av sina pomeranianer visas i en konformationsshow, de första pomeranianerna som någonsin visades. Du kan till exempel skada en pomeranianvalp allvarligt om du råkar sätta dig på den av misstag, falla på den eller tappa den. En av sakerna med det vänliga Pomeranian-temperamentet som gör dem till så populära hundar är att de är mycket tillgivna och lojala. År 1912 var två pomeranianer bland de enda tre hundar som var kända för att ha överlevt RMS Titanics förlisning.

Om du letar efter en lugn följeslagare är dock en pomeranianvalp möjligen inte det bästa valet.

Hur mycket kostar Pomeranian?

En Pomeranian kan tränas av en erfaren hundägare och behöver vanligtvis inte professionell träning utöver det. Show Pomeranians brukar bevisas på hundtävlingar innan de används för att föda upp fler Poms av utställningskvalitet. Genomsnittspriset på en Pomeranian Pomeranianer – liksom de flesta andra raser – varierar i pris beroende på ett antal faktorer. Det kommer att finnas en viss summa som du måste betala ut varje månad och år som underhåll för din Pomeranian. Men i snitt så får man betala runt 35 000kr

Du kommer inte att få utställningskvalitet, men det spelar ingen roll eftersom de flesta människor inte är intresserade av att visa upp dem.

References:

Jonna Frisk
Jonna Frisk
Jonna är expert på att skriva och designa. Jonna ser till att sidans visuella är up to date. Med 6 års erfarenhet i ryggen levererar Jonna alltid ett bra jobb.

Kika in dessa!